Kuinka paljon videon tekeminen maksaa?

Videon hinnan lähtökohtana on aina videon sisältö.

Vasta kun tiedetään, minkä tyyppinen video tehdään, voidaan sille laskea hinta.


Videon hintaan vaikuttavat:

1. Työn määrä

Työn määrä on aina projektikohtainen. Työmääränkin arvioinnin lähtökohdaksi tarvitaan idea siitä, millainen video tehdään. Sen pohjalta ratkaistaan myös työryhmän koko.

Varsinaisen kuvaamisen sekä leikkaamisen ja muiden jälkitöiden lisäksi videon toteuttaminen vaatii vaihtelevan määrän ennakoivia työvaiheita, kuten käsikirjoittamista, kuvauspaikkojen etsintää ja rekvisiitan hankintaa.

2. Tuotantokulut

Tuotantokuluihin voidaan vaikuttaa paljonkin sillä, millaista kuvaa videoon tehdään. On hyvä pitää mielessä, että yksittäinenkin juuri tietyllä tavalla toteutettu kuva videoissa voi vaikuttaa hintaan huomattavasti – joskus se voi jopa tuplata koko videon hinnan.

Tuotevideon kuvaus käynnissä.

Näyttelijät laskuttavat työstään taksansa mukaan, kartanosalista peritään tietty tilavuokra ja isosti hidastettua kuvaa laadukkaasti tallentavalla kalustolla on oma vuokrahintansa. Visuaaliset efektit tuovat lisäkuluja, mutta voivat olla juuri se tärkein koukku videon sisällössä. Vastaavasti vaikkapa kuvaamalla metsässä voidaan säästää kuvauspaikkakulut kokonaan. 

On hyvä pitää mielessä, että yksittäinenkin juuri tietyllä tavalla toteutettu kuva videoissa voi vaikuttaa hintaan huomattavasti – joskus se voi jopa tuplata koko videon hinnan.

Yhdessä asiakkaamme kanssa pohdimme käytössä olevaa budjettia ja käymme läpi, miten toteutamme videotuotteen, jonka sisältö ja kulut vastaavat tarkoitustaan. 


Miten saan hinta-arvion videolleni?

Aloitamme aina miettimällä videon ideaa. Vasta sen pohjalta pystymme arvioimaan, paljonko kuluja videon toteuttamisesta syntyy.

Jotta asiakkaamme olisi helpompaa hahmottaa, kuinka paljon eri tyyppiset videot maksavat, olemme luoneet erilaisia videotuotteita. Niille olemme laskeneet alkaen-hinnat ja yhdessä keskustelemalla voimme antaa tarkemman hinta-arvion juuri tietynlaisesta videotuotannosta.

Kuten tiedämme, yleensä halpa, nopea, laadukas ja varmatoiminen eivät asu samassa osoitteessa. Olemme erikoistuneet työskentelemään näiden janojen optimaalisessa leikkauspisteessä. Tavoitteenamme on tehdä videotuotannot budjettiin, aikatauluun ja tavoitteisiin nähden parhaalla mahdollisella laadulla. Näin asiakkaamme voivat saada parhaan yhdistelmän laatua, varmuutta, ammattitaitoa, edullisuutta ja nopeutta. 

Mikäli on uskominen asiakkaitamme, olemme siinä myös onnistuneet!

– Jousia
tuottaja, North Arrow Films Oy

Tutustu palveluihimme ja ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat keskustella hinta-arviosta omalle videoideallesi!

Voit myös tilata ilmaisen uutiskirjeemme, jos haluat saada lisää videoihin liittyviä vinkkejä!

4.2.2019 by: North Arrow Films // info(a)northarrowfilms.fi