Sisällöntuotanto – 5 tapaa kierrättää videon sisältö

sisällöntuotanto video käsikirjoitus kierrätys

Hyödynnä valmis video mahdollisimman tehokkaasti. Tee videosta erilaisia versioita tai kierrätä sen sisältö uudessa muodossa eri kanaviin.

Tee ainakin videoita – ja sitten kierrätä ne

Video on yksi tehokkaimmista sisältömarkkinoinnin välineistä. Videosisältö nousee hakukoneissa esiin paremmin kuin pelkkä teksti, ja videoita katsotaan mielellään. Sisällöntuotannossa kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää videoita – ja jos haluaa ottaa niistä aivan kaiken irti, kannattaa kierrättää videoidenkin sisältö.

Sisältömarkkinoinnissa käytetään monia eri sisällön muotoja. Videoiden lisäksi käytetään kuvia, infograafeja, podcasteja ja tekstejä (esim. blogit, artikkelit, e-kirjat/oppaat).

Kun kerran on luonut sisältöä johonkin muotoon, kannattaa se mahdollisuuksien mukaan muokata ja kierrättää eri kanaviin. Sama viesti voidaan esittää usealla eri tavalla!

Tässä 5 esimerkkiä, kuinka voit muokata videoita jatkokäyttöön.

5 TAPAA MUOKATA VIDEOISTA UUTTA SISÄLTÖÄ

1. Tee videosta podcast

Videon ääniraidasta voi pienellä vaivalla tehdä podcastin. Kun videon äänityksen tekee hyvin, tarvitaan vain nopea editointi ja podcast on valmis.

Esimerkiksi keskustelu-, haastattelu- ja koulutusvideot soveltuvat erityisen hyvin myös podcastiksi: hyvä asiasisältö kiinnostaa myös puhuttuna ilman kuvaa.

Lue myös: Ääni vaikuttaa uskottavuuteen – 6 vinkkiä videon hyvään ääniraitaan

2. Muokkaa videon sisällöstä teksti

Videon asiasisällön voi muokata tekstin muotoon.

Tekstilajeja on monia, joten niistä kannattaa valita omiin kanaviin sopivimmat. Tehdäänkö digi- vai printtiteksti? Toimisiko blogi, lehtiartikkeli, e-opas tai jokin muu?

Tekstin tekemisen pohjana voi käyttää videon litterointia ja/tai käsikirjoituksia. Näin videon sisältö on kirjallisessa muodossa, ja siitä on nopeaa editoida toimiva tekstikokonaisuus.

Tarvittaessa tekstiä voi kuvittaa näppärästi videosta tehdyillä kuvakaappauksilla.

Lue myös: Tekstianimaatio muuttaa tekstisi kiinnostavaksi videoksi


3. Tee live stream ja kierrätä se videoksi ja audioksi

Live stream on sisältöä, jota voi kierrättää moneen muotoon.

Ensinnäkin voit tavoittaa katsojia itse striimilähetyksellä. Kun striimauksesta tehdään tallenne, voidaan lähetyksen sisältöä kierrättää niin video- kuin audiomuotoisenakin.

Striimitallenteesta voidaan helposti editoida erilaisia videoklippejä, ja ääniraidasta voidaan tehdä podcast.

Lue myös: Keskusteluohjelma – kustannustehokasta sisällöntuotantoa


4. Poimi videosta valokuvia

Kuva kiinnittää huomion paremmin kuin pelkkä teksti.

Laadukkaasta videosta saa otettua kuvakaappauksia, joita voit jakaa vaikka somekanavissasi valokuvina. Näin saat tuplattua videokuvamateriaalin hyödyn.


5. Tee valmiista videosta uusia videoita

Voisiko olemassa olevasta videosta editoida myös lyhyempiä klippejä?

Esimerkiksi haastatteluvideon voi pilkkoa pätkiksi, joissa vastataan vain yhteen kysymykseen. Pidemmän yritysesittelyn tai dokumenttivideon sisältöä voi klipittää vaikkapa teemoittain. Lähes aina videossa on jonkinlaista ainesta erilaisiin versioihin!

Muista myös, että valmiista videosta kannattaa aina tehdä erikseen optimoidut versiot eri jakelualustoihin (esim. Youtube, Instagram ja Facebook).

Toivottavasti saat näiden vinkkien avulla moninkertaisen hyödyn videoistasi!

– Jousia
tuottaja, North Arrow Films Oy


Tarvitsetko apua videotuotannoissa? Ota yhteyttä!