Menu
North Arrow Films logo varjolla

Videoita jotka osuvat maaliin

VIDEOITA JOTKA OSUVAT MAALIIN

Millaisia videotuotteita toteutamme?

 

19.9.2018 by: Jousia Lappi // jousia(a)northarrowfilms.fi

Olemme luoneet North Arrow Filmsille kahdeksan erilaista videotuotetta, jotta asiakkaamme voisivat niiden avulla hahmottaa erilaisten videotyyppien hintaa ja toteutustapoja. Videotuotteille olemme laskeneet lähtöhinnan, joka helpottaa budjetin arvioimista ja toimii pohjana tarkemmille, yksilöllisille projektien hinta-arvioille.

Videotuotteitamme ovat

Yleisimpiä videotuotteitamme ovat mainosvideo ja esittelyvideo. Ne ovat budjeteiltaan ja tyyliltään osin lomittaiset, mutta toteutustavoiltaan ja kohderyhmiltään yleensä hieman erilaiset.

Mainosvideon teho pohjautuu eniten tunteeseen ja mielikuviin. Siksi mainosvideon kuvaukset on yksityiskohtia myöten tarkasti järjestetty ja suunniteltu: on näyteltyjä kohtauksia, lavastusta, tyyliteltyä kuvaa ja spiikkausta. Kohderyhmänä ovat yleensä kuluttajat ja katsojia pyritään tavoittamaan laajasti.

Esittelyvideo puolestaan on asiakeskeinen. Siinä keskitytään tuotteeseen, tapahtumaan, yritykseen tai palveluun. Esittelyvideollakin pyritään herättämään tunteita, mutta painopiste on selkeästi mainosvideota informatiivisempi. Toteutuksen runkona voi olla esimerkiksi kerrontaspiikki tai haastattelu, jota kuvitetaan dokumentaarisella tai järjestetyllä kuvakerronnalla. Kohderyhmää ovat asiasta kiinnostuneet ja siitä tietoa etsivät katsojat. Esittelyvideon toteutus on yleensä edullisempaa kuin mainosvideon, joten se voidaan tehdä pienemmälläkin budjetilla.

Tapahtumien tunnelmia ja tilanteita tallennamme aftermovien tai tapahtumavideon muotoon. 

Aftermovien runkona on tunnelmakuvitus, joka leikataan musiikin mukaan. Aftermoviet ovat toimiva jälkimarkkinoinnin keino: niillä voi viestiä jo tapahtumaan osallistuneille tai seuraavalla kerralla mukaan tuleville. Aftermovien hinta on helppo arvioida tapahtuman keston pohjalta, sillä työmäärä on tämän videotuotteen suurin kulu.

Tapahtumavideo on aitoa tilanteiden taltiointia kameran välityksellä, joten se on luonteeltaan dokumentaarisempi kuin aftermovie. Tapahtumavideo on tyyliltään kuin kevyesti toteutettu tv-lähetys, joka voidaan myös jälkikäteen leikata tapahtumakoosteeksi. Tapahtumavideon hinta määräytyy tapahtuman keston sekä mahdollisen jälkikoosteen pohjalta. Toteutamme yhteistyökumppaneidemme kanssa tapahtumiin myös livestream-kuvaa.

Musiikkivideoita teemme visuaaliseksi tuotteeksi artisteille ja bändeille. Musiikkivideoista edullisimpia ja kustannustehokkaimpia toteutukseltaan ovat soittovideot, joissa keskitytään kuvaamaan artistin esiintymistä. Muita vaihtoehtoja ovat tarinalliset, dramatisoidut musiikkivideot tai video, jossa yhdistellään tarinallisen ja soittovideon kerrontaa. 

Dokumentaarinen video on räätälöity tuote: sen toteutus ja hinta on aina tapauskohtainen. Dokumentaarisia videoita yhdistää kuitenkin pariminuuttista some-videota pidempi kesto (yleensä noin 15-30 minuuttia). Dokumentaarinen video voi olla vaikkapa yrityksen 50-vuotisjuhlassa esitettävä minidokumentti yrityksen vaiheista.

Videokuvauksesta on kyse silloin, kun paikalle tarvitaan kuvaaja hoitamaan videokuvan tallennusta. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi luentojen taltioinnit. Tarvittaessa myös editoimme kuvamateriaalista halutun tuotteen.

Screenkuvauksessa kuvataan tilaisuutta tallennuksen lisäksi tapahtumascreenille. 

Toteutamme myös koulutus- ja haastatteluvideoita erilaisiin koulutustarkoituksiin ja yritysten sisäiseen tiedon keräämiseen ja jakamiseen.

Videotuotteet ovat esimerkkejä videoista, jollaisia meiltä useimmiten pyydetään. Ne ovat apuvälineitä videon tyylistä ja budjetista keskustelemiseen. Hinnat ovat alkaen-hintoja, jotka tarkentuvat, kun videoprojektin yksityiskohdat selkenevät. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat keskustella hinta-arviosta ja toteutustyylistä omalle videoideallesi!

 

Yhteydenottolomakkeeseen