Menu

Videoita jotka osuvat maaliin

VIDEOITA JOTKA OSUVAT MAALIIN

Kuinka paljon videon tekeminen maksaa?

 

4.2.2019 by: Jousia Lappi // jousia(a)northarrowfilms.fi

Videotuotteen hinnoittelun lähtökohtana on aina videon sisältö. Vasta kun tiedetään, minkä tyyppinen video tehdään, voidaan sille laskea hinta.

Hinnoittelun pohjana ovat videon toteuttamiseen liittyvä työmäärä sekä muut tuotantokulut.

Työn määrä on aina projektikohtainen. Työmääränkin arvioinnin lähtökohdaksi tarvitaan idea siitä, millainen video tehdään. Sen pohjalta ratkaistaan myös työryhmän koko. Varsinaisen kuvauksen sekä leikkaamisen ja muiden jälkitöiden lisäksi videon toteuttaminen vaatii vaihtelevan määrän ennakoivia työvaiheita, kuten käsikirjoittamista, kuvauspaikkojen etsintää ja rekvisiitan hankintaa.

Muihin tuotantokuluihin voidaan vaikuttaa paljonkin sillä, millaista kuvaa videoon tehdään. 

On hyvä pitää mielessä, että yksittäinenkin juuri tietyllä tavalla toteutettu kuva videoissa voi vaikuttaa hintaan huomattavasti – joskus se voi jopa tuplata koko videon hinnan.

Näyttelijät laskuttavat työstään taksansa mukaan, kartanosalista peritään tietty tilavuokra ja isosti hidastettua kuvaa laadukkaasti tallentavalla kalustolla on oma vuokrahintansa. Visuaaliset efektit tuovat lisäkuluja, mutta voivat olla juuri se tärkein koukku videon sisällössä. Vastaavasti vaikkapa kuvaamalla metsässä voidaan säästää kuvauspaikkakulut kokonaan. 

Yhdessä asiakkaamme kanssa pohdimme käytössä olevaa budjettia ja käymme läpi, miten toteutamme videotuotteen, jonka sisältö ja kulut vastaavat tarkoitustaan. 

Aloitamme aina miettimällä videon ideaa. Vasta sen pohjalta pystymme arvioimaan, paljonko kuluja videon toteuttamisesta syntyy.

Jotta asiakkaamme olisi helpompaa hahmottaa, kuinka paljon eri tyyppiset videot maksavat, olemme luoneet erilaisia videotuotteita. Niille olemme laskeneet alkaen-hinnat ja yhdessä keskustelemalla voimme antaa tarkemman hinta-arvion juuri tietynlaisesta videotuotannosta.

Tutustu videotuotteisiimme ja ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat keskustella hinta-arviosta omalle videoideallesi!