Menu
North Arrow Films logo varjolla

Videoita jotka osuvat maaliin

VIDEOITA JOTKA OSUVAT MAALIIN

5 TAPAA HYÖDYNTÄÄ VIDEOITA YRITYKSESSÄSIVideoiden tekeminen ja jakaminen jo itsessään on yritykselle tärkeää. Niiden avulla luot nettiin yrityksellesi sellaista näkyvyyttä kuin itse haluat, eikä Googlen hakutulosten ensimmäisiä sivuja valtaa muiden kirjoittamat kommentit.

Videoilla voit siis lisätä mieleistäsi näkyvyyttä yrityksellesi, mutta voit hyötyä niistä monella muullakin tapaa! Tässä vinkkejä viidelle yritystoiminnan osa-alueelle, joilla voit hyödyntää videoita tehokkaasti ja tuottavasti.


1. MARKKINOINTI

Suurin osa videomarkkinoinnista tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Somekanavat ovat kätevä väylä jakaa sisältöä ja tavoittaa oma kohderyhmä. Somessa voit jakaa varta vasten tiettyyn somekanavaan optimoituja somevideoita, mutta kannattaa hyödyntää ja muokata somekäyttöön kaikki muukin yrityksen videomateriaali.

Somessa kannattaa jakaa nimenomaan videoita, sillä ne huomataan parhaiten. Potentiaaliset asiakkaat myös jakavat 39 prosenttia todennäköisemmin videoita kuin muuta sisältöä omassa somessaan[1].

Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että videoilla voi markkinoida muuallakin kuin somekanavissa!

Yritysvideoita voit käyttää esimerkiksi

 • käyntikorttina nettisivuilla (jos sivuilla on video, asiakas tutustuu niihin todennäköisesti pari minuuttia pidempään[1])
 • kampanjasivuilla (videot luovat parempaa konversiota[1])
 • sähköposteissa (ne avataan todennäköisemmin, jos ne sisältävät videon[1])
 • uutiskirjeissä
 • asiakastapaamisissa
 • messuilla oman pisteen luona screenillä pyörimässä


Voit jakaa myös asiakkaiden suositukset videolla. Se todennäköisesti kannattaa: kuvat ja videot saavat 60 prosenttia enemmän huomiota kuin pelkkä teksti, ja niitä jaetaan 40 kertaa enemmän. Lisäksi kuluttajista 85 prosenttia luottaa enemmän verkossa näkemiinsä arvosteluihin kuin henkilökohtaisiin suosituksiin, ja asiakkaat myös suosittelevat herkemmin eteenpäin videoilla markkinoituja tuotteita. [1]

VAPO:lle toteutetussa videossa jaetaan tyytyväisen asiakkaan suositukset.


2. ASIAKASPALVELU

Ohjevideoilla voit opastaa asiakkaita tuotteen tai palvelun käytössä, jakaa vinkkejä niiden hyödyntämiseen tai vastata vaikkapa usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ohjevideot tukevat asiakaspalvelun lisäksi markkinointia ja myyntiä: niiden avulla tarjoat taustamateriaalia ostopäätöstä harkitseville asiakkaille. Se ei ole vähäpätöinen juttu, sillä kuluttaja ostaa jopa 70–80 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä tuotteen, jos voi ensin katsoa siihen liittyvän opastavan videon[1] .

Ohjevideoita voit hyödyntää kätevästi myös yrityksesi somekanavien sisältönä.


3. MYYNTI

Yritysvideoilla ja mainosvideoilla voit 

 • esitellä tuotteita ja palveluja
 • lanseerata uusia tuotteita ja palveluja
 • tiedottaa kampanjoista ja tarjouksista
 • jakaa arvioita ja suosituksia
 • luoda myyntiä edistäviä mielikuvia ja brändiä
 • lisätä näkyvyyttä ja tunnettuutta


Videoiden merkitystä myynnissä ei kannata aliarvioida. Kuluttajista jopa yli 96 prosenttia kokee, että videot auttavat heitä ostopäätösten tekemisessä, ja tuotteiden esitteleminen videolla lisää yrityksen luotettavuutta asiakkaiden silmissä [1].


4. VIESTINTÄ

Videoilla voit viestiä tehokkaasti asiakkaille – ja oman organisaatiosi sisällä!

Videoiden avulla voit esimerkiksi

CMC Finlandille tehdyn videosarjan tavoitteena on esitellä työtehtäviä ja rekrytoida uusia työntekijöitä.


5. KOULUTTAMINEN

Video on mielenkiintoinen ja havainnollinen opetusmateriaali.

Ohjevideoilla voit jakaa käyttö- ja toimintaohjeita niin asiakkaille kuin yrityksen työntekijöillekin. Videon välityksellä voit myös järjestää etäluentoja: pitää webinaareja tai jakaa luentotaltiointeja.


* * *

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä tarpeisiisi sopivia videoita!

Lisää vinkkejä yritystoimintaan ja videoihin liittyen voit saada tilaamalla ilmaisen uutiskirjeemme!

* * *

Lähde:

[1] Minna Komulainen: Menesty digimarkkinoinnilla (2018). Kauppakamari.


Lue myös:

Kannattaako videomarkkinointi?
4+1 toimivaa tapaa toteuttaa yritysvideo
Kuinka paljon videon tekeminen maksaa?
6 vinkkiä markkinointivideon suunnitteluun


Avainsanat:

videomarkkinointi, digimarkkinointi, markkinointivideo, yritysvideo, somevideo, yritys some, ohjevideo, opastusvideo, videokäyttöohjeet, videotutoriaali, videosuosittelu, asiakassuositus, videoreferenssi, asiakaspalveluvideo, koulutusvideo, opetusvideo, verkkoluento, etäluento, luentotaltiointi, videoviestintä, North Arrow Films

3.10.2019 by: North Arrow Films // info(a)northarrowfilms.fi